Osta bitcoineja

Osta bitcoineja
Monia sijoittajia kiinnostavat kryptovaluutat ja varsinkin bitcoin, koska sitä pidetään kryptovaluuttojen kultana. Se oli ensimmäinen valuutta, joka nousi suureen suosioon, joten sen liikkeitä markkinoilla seurataan luonnollisesti tarkasti. Hankintaa miettiessä on otettava huomioon muutamia asioita, joten osta bitcoineja aina turvallisesti! Kun suunnittelee ostamista, on hyvä miettiä, millaista valuuttaa on ostamassa ja mikä on sen tarkoitus. Bitcoin on valuutta, jota voi käyttää myös hyödykkeiden maksamiseen, joten siksi siitä on tullut suosittu ja se voi olla myös sinun mahdollinen valintasi.

Osta bitcoineja kryptopörssistä

Kryptopörssit ovat hyvin käytännöllinen paikka ostaa bitcoineja. Niihin luodaan tili ja tunnistaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla. Kun tili on valmis, sinne voi siirtää rahaa, jolla kaupankäynti on tarkoitus aloittaa. Ostolle sopivaa hetkeä voi rauhassa odotella, sillä pörssi ei vaadi sitä, että kaupat tehdään välittömästi.

Pörssiä valitessa on kannattavaa tehdä jonkin verran vertailua niiden välillä. Kaikki, joissa vaaditaan tunnistautumista, ovat luotettavia sekä valvottuja kauppapaikkoja. Niissä on jonkin verran eroja sen suhteen, millaiset kulut kaupankäynnistä syntyvät. Lisäksi kauppapaikan turvallisuus on hyvä tarkistaa, sillä yleensä suurimmat kauppapaikat pitävät myös turvallisuudesta huolta paremmin, joskaan tätä ei voi yleistää liian pitkälle.

Jos sijoittaminen on vähäistä, ei vielä ole tarpeen hankkia bitcoin lompakkoa. Mikäli sijoituksia on kertynyt jo enemmänkin, on turvallisinta säilyttää valuuttaa sitä varten hankitussa lompakossa. Niitä on erilaisia ja niiden hankinnassa ratkaisee ensinnäkin tarve ja toisekseen se, mikä itsestä tuntuu kaikkein luotettavimmalta käyttää.

Oikea hetki ratkaisee ostamisen

Bitcoinien ostamisen ajankohdalla on huomattavan paljon väliä kuten silläkin, että ei hanki kaikkea saman päivän aikana. On huomattavasti järkevämpää tehdä sijoituksia hajautetusti useampana päivänä. Toinen tärkeä asia on seurata kurssin liikkeitä ja ostaa silloin, kun kurssi tulee alaspäin.

Kurssiheilahtelut ja kryptovaluutat kuuluvat vahvasti yhteen: alaspäin syöksymisen jälkeen ne aloittavat yhtä vakaan nousun takaisin vanhaan arvoonsa tai jopa korkeammalle. Siksi järkevää onkin ostaa silloin, kun arvo on hyvin matalalla ja myydä ainakin osa pois, kun arvo nousee. Osa sijoituksesta kannattaa säilyttää myös pidemmällä aikavälillä. Tärkeintä on oppia tunnistamaan ne hetket, kun on aika ostaa ja milloin on aika myydä. Bitcoinsijoittajana ei saa paniikki iskeä, vaikka markkinat kuumenisivat yllättäen rajusti.